maanantai 25. huhtikuuta 2016

Dreams come true

Jos vielä pari vuotta sitten joku olisi sanonut, että joku päivä pääsisin Englantiin työskentelemään eläintarhaan, tuskin olisin ainakaan ihan heti uskonut. Mutta niin vain kaksi toivetta pääsi toteutumaan, ainakin näin kymmenen viikon ajaksi, eli työskentely eläintarhassa ja asuminen Englannissa.

Saavuin eilen tänne asuinpaikkaani Blackpooliin, vaikkakin melkein tunnin myöhemmin mitä olin alunperin laskenut. Ilmeisesti jossakin päin oli rautateiden korjauksia ja siksi osa junista oli korvattu busseilla. Jotenka ensin menin bussilla reilun puolituntia Manchesterin lentokentältä Boltoniin ja sieltä sitten vielä tunnin matka junalla Blackpooliin. Onneksi täällä on joka asemalla aina vähintään yksi työntekijä ohjaamassa eksyneitä oikeaan paikkaan ja junaan tai bussiin :D

Välilasku Amsterdamissa


Asunto, jossa tulen seuraavat viikkoni asumaan sijatsee melko rauhallisella alueella, eikä matkaakaan eläintarhaan ole kuin 1,5 mailia eli noin 2,4 kilometriä. Blackpoolin keskustaan sitten on varmaan vielä eläintarhalta pari mailia lisää. Alle viiden minuutin kävelymatkan päästä löytyy kuitenkin pieni ruokakauppa sekä samasta kasasta subwayt, mäkkärit, sun muut.
Asun yhdessä vuokranantajani Grantin ja toisen vuokralaisen Ashleighin kanssa, molemmat vaikuttavat kyllä todella mukavilta. Ja löytyypä talosta myös kaksi kissaa, jotka tulevat ja menevät omia aikojaan.

  
Naapurustoa

Toinen kissoista

Tänään kävin varmistamassa, että osaan reitin eläintarhalle, sillä en tosiaankaan halua eksyä heti ekan työpäivän aamuna. Reitti on kyllä aika helppo, melkein koko matka suoraa tietä. Alkumatkasta vain on yksi ei niin mukava risteys, missä pitää ylittää viisi autokaistaa ja Suomesta poiketen jalankulkijoille ei ole omia liikennevaloja. Siinä sitten joutuu tarkkaan katsomaan autojen valoja ja ylittää risteys kolmessa osassa. Ja vielä kun aina muistaisi mistä suunnasta ne autot nyt ovatkaan tulossa.




Nämä kaksi päivää ovat olleet aurinkoisia, vaikkakin tänään on käynyt kylmä tuuli, mikä ei kyllä täällä Irlanninmeren rannikolla ole mikään kovin suuri yllätys. Sadetta sen sijaan oli vain eilen Manchesterissa ja Boltonissa.

Mutta, huomenna onkin sitten ensimmäinen työpäivä edessä, jännää !

Blackpool Zoo



1 kommentti:

  1. Hei Iida, hienoa että olet päässyt perille toteuttamaan unelmiasi. Hyvinpä olet selvinnyt perille huolimatta noista yllättävistä vaikeuksista joita aina matkoihin saattaa liittyä. Kevät on siellä huomattavasti pidemmällä kuvista päätellen. Sinulla on kohtuu kävelymatka työpaikkaasi mutta tuleepahan saatua hyötyliikuntaa siinä samalla ja kunto kohenee! Narsissipenkit ovat upeita! Odotan mielenkiinnolla kuulumisia ensimmäiseltä työpäivältäsi.

    VastaaPoista