maanantai 22. elokuuta 2016

Viimeinen viikko

Viimeisen viikon tapahtumien jakaminen hieman venähti pidemmälle kuin oli tarkoitus, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai mitä?

Ti 28.6

Garyn kanssa hoidin tänäänkin taas linnut, vaikka meninkin sitten vähän normaalia aiemmin auttelemaan Alyxia merileijonien kanssa. Koska tänään oli 'sea lion trainer for a day', sain listan aika perushommia mitä tehdä itsenäisesti. Eipä muuten kovin ihmeellinen päivä, klo 12 merileijonaesityksen portilla, vain päivän ensimmäinen lintuesitys, koska toiseen ei sateisen päivän takia ketään tullut. Mutta aamusta sain lennättää Ripleyn ulkona ja iltapäivällä Ablen sisällä.

Ke 29.6

Melko samanlainen päivä kuin eilenkin, hiljainen sadepäivä. Garyn kanssa linnut aamusta ja merileijona-altaalla rannan siivousta sekä kaikkien sisätilojen pesu. Tänäänkään toiseen esitykseen ei tullut ketään paikalle. Iltapäivästä kun sade vähän laantui, siistin lintuareenan ympäristöä rikkaruohoista sekä roskista.

To 30.6

Tänään kerkesimme Garyn kanssa juuri siivota kaikkien papukaijojen tilat sisällä, kun radiosta kuului ilmoitus, että susi oli karannut. Oikeasti kyseessä oli vain harjoitus. Jouduimme siis lukittautumaan sisälle ja olemaan tekemättä oikeastaan mitään puoleen tuntiin, mikä ärsytti Garya. Sillä mikäli olisimme tienneet tästä etukäteen, olisimme voineet siivota ensimmäisenä kaikki ulkotilat ja sitten harjoituksen aikana siivota sisätilat. No, olipahan minulle tilaisuus oppia taas paljon uutta, sillä Gary on muissa eläintarhoissa työskennellessään kuulunut ryhmään joka hoitaa vaarallisten eläinten karkaamistapauksia.

Kun harjoitus oli ohi ja saimme luvan jatkaa töitä oli jo aika vaihtaa merileijonien pariin. Tai siis ikkunoiden pesun pariin. Samalla tuli sitten siivottua keittiö sekä suodatushuone lattiasta kattoon, Khaledin iloksi joka palaa huomenna muutaman päivän lomaltaan. Loppupäivä menikin sitten tutusti esitysten parissa.

Pe 1.7

Alyxin kanssa siivosimme linnut vähän normaalia perusteellisemmin, pesimme ovet, seinät ja kaikki mahdolliset, vaikka olikin aika melko tiukilla, että saimme kaiken tehtyä kahdessa tunnissa. Siivousta vieläpä hieman hidasti se, että meidän oli kerättävä kaikilta linnuilta ulostenäytteet säännöllisiä vakitestejä varten. Tämän suhteen Spookin ja Breezen laattalattiat osoittautuivat todella ärsyttäviksi ratkaisuiksi. Myöhemmin teimme vajalla taas suursiivousta parin viikon päästä tulevaa tarkastusta varten.

Normaalien esitysten lisäksi pääsin seuraamaan kun Alex piti Espanjasta tulleille merileijonille, Lolle, Galalle ja Filipalle koulutustuokiota, jota oli todella hauska seurata. Kun on tässä jo ehtinyt tottua niin Anyan, Ginan kuin Elmonkin tapoihin tehdä asioita oli tämä kolmikon yritykset jossain tapauksissa jopa huvittavaa katseltavaa. Kaikilla merileijonilla kuitenkin on täysin omat tyylinsä esimerkiksi vilkuttaa tai taputtaa.

La 2.7

Myös viimein työpäivä käynnistyi Alyxin ja lintujen parissa. Vaikea kuvitella tämän oikeasti olevan jo viimeinen päivä! Samoin jatkoimme tänään vielä siivousta vajalla, Garylla tulee kyllä taas olemaan kaikki mahdollinen hukassa kun palaa töihin. Ja eihän viimeinen päivä olisi ollut mitään ilman ikkunoiden pesua ja suolan kantoa :D

Päivästä teki myös erikoisen aivan naapurissa olevat Back to Old Pool -festarit. Festarialue oli rakennettu kirjaimellisesti eläintarhan naapuripuistoon, joten eipä ihme, että musiikki kuului ja bassot tuntuivat eläintarhan toisessakin päässä liiankin hyvin. Linnuille meteli oli vähän liikaa, joten esityksiin Alyx otti vain Ronaldon, joka taisi olla ainoa joka ei metelistä ja kovasta tuulesta ollut moksiskaan. Merileijonaesitykseen tämä ei vaikuttanut. Sanon varmasti kaikkien eläintarhan työntekijöiden, jotka joutuivat kuuntelemaan sitä jumputusta koko 10 tunnin työpäivän ajan, puolesta, kun sanon: kiitos ihanasta päänsärystä!

Loppupäivästä otimme sitten kuvia sekä lintujen että Anyan kanssa, joita laittelen sitten lisää viimeiseen postaukseen.

Tornipöllö Able
Anya

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti