lauantai 25. kesäkuuta 2016

Merileijonapäiviä

Ti 21.6

Klo 12 merileijonaesitys oli varsin jännittävä tänään. Tai ei oikeastaan minulle, vaan enemmänkin Alyxille ja Aaronille, (Aaron työskentelee koulutuspuolella ja joku heistä hoitaa aina kaikki puheosuudet merileijonaesityksissä ja myös muiden eläinten kohdalla) sillä paikalla oli erityinen vieras; sister Rita. Itse ole ikänä kuullutkaan, enkä oikein ymmärtänyt Aaronin selitystäkään kunnolla, mutta tunnettu henkilö englannissa kuitenkin. Tämän lisäksi vieläpä BBC oli kuvaamassa tämän esityksen, joka taas tulisi olemaan osa hänestä kertovaa dokumenttia, tai niin ainakin ymmärsin... :D Esityksen jälkeen sister Rita pääsi tietenkin myös tapaamaan paria merileijonista.

Muulta osin päivä koostui kaikkien sisätilojen pesusta altaalla ja Garyn kanssa linnuista ja esityksistä.

Ke 22.6

Garyn kanssa linnut ja Alexin auttamista rannan siivouksessa ja ikkunoiden pesu molemmin puolin. Aika perushommia, ainoana uutena asiana siivpsimme Alexin kanssa altaan edustalla olevat rännit. Homma olisi ollut paljon nopeammin ja helpommin jos olisimme saaneet vettä käyttöön, mutta eiköhän vesivaraaja päättänyt mennä rikki juuri silloin. Eikä altaalla paljon mitään pysty tekemään ilman vettä.

To 23.6

Tänään olikin sitten viimein se päivä mitä Alex on lupaillut varmaan tokasta viikosta lähtien, kunnon merileijonapäivä, koko päivä altaalla. Vaikkei se varsinaisesti mitenkään superihmeellistä ole, mutta oli se silti todella hauskaa vaihtelua! Aamulla tietenkin ikkunoiden pesu molemmin puolin ja sitten siivosin rantaa samaan aikaan kun Alex imuroi allasta roskista. Olin myös tietenkin kaikissa esityksissä porteilla avustamassa, koska lämpimänä päivänä kouluryhmiä ja muitakin kävijöitä taas riitti.

Ensimmäisen esityksen jälkeen Alex piti koulutustuokion kolmelle espanjasta tulleelle merileijonalle. Muutaman viikon päästä pitäisi olla Lon, Galan ja Filipan ensiesiintyminen suuressa hyväntekeväisyysillassa. Näitä kolmea oli kyllä hauska seurata, kaikilla kun on oma tyylinsä esimerkiksi vilkuttaa ja taputtaa ja sitä on jo ehtinyt tottua Anyan, Ginan ja Elmon tapoihin. Gala kyllä osaa saada taputtamisen näyttämään todella vaikealta, että se on jopa todella huvittavan näköistä.

Merileijonia ruokkiessa oli myös mukava huomata kuinka Filipa on oppinut odottamaan vuoroaan jo todella hienosti. Koska Gala ja Filipa jakavat saman sisätilan, niitä piti aiemmin ruokkia antamalla molemmille kala samaan aikaan, koska Filipa puri Galaa jos kuvitteli ettei saisi itse mitään. Mutta nyt ruokinta sujuu todella hienosti yhdelläkin kädellä niin että Gala saa ensin ja sitten Filipa, mitään ongelmia, sillä luottaa saavansa kyllä.

Pe 24.6

Alyxin kanssa tänään linnut. Kaikki esitykset pitivät tänäänkin kovin kiireisenä, mutta välissä kerkesi siistiä viidakkokanojenja kanojen häkit sekä käydä täyttämässä purusäkkejä.

La 25.6

Toinen päivä kokonaan Alexin ja merileijonien kanssa. Samat aamuhommat kuin torstainakin, mutta koska ensimmäinen esitys oli vasta klo 12, käytin sen ylimääräisen tunnin katsomon lakaisuun. Onneksi sitä urakkaa ei ole usein tarvinnut tehdä. Sisätilojen pesun lisäksi paljon muuta yleistä siivousta keittiössä ja sen ulkopuolelta, koska Khaled palaa huomenna viikon lomaltaan ja kaiken pitää tietenkin näyttää hyvältä.

Haikea fiilishän tässä alkaa jo olla, koska ensi viikko on jo viimeinen, enkä todellakaan haluaisi lähteä täältä pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti