sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Lennätyksiä ja haleja

Ti 7.6

Eipä sen erikoisempi päivä. Työskentelin oikeastaan koko päivän Garyn ja lintujen kanssa (ikkunoiden pesua lukuunottamatta). Aamuhommien jälkeen oli petolintujen lennätystä sekä papukaijojen harjoitustuokio. George on alkanut hyvin jo taas muistaa kädelle astumisen idean, Rick se vain jaksaa lentää joka kerta pois useammankin kerran. Esitysten jälkeen toinen lentokierros petolinnuille. Spook taas todisti ettei ole se porukan fiksuin tapaus laskeutumalla sekä minun että Garyn kädelle hanskan viereen sekä myös missaamalla hanskan kokonaan. Mutta ainakin Spook opetti miksi hanskaa on hyvä käyttää petolintuja lennättäessä. Kynnet niillä toki ovat niin terävät, että pienet jäljet jäi mutta ehkä sitäkin pahempi oli puristusvoima. Vieläpä kun mitä kauemmin kädellä ovat niin sitä kovemmin kynsillään puristavat. Tai, en tiedä päteekö tämä jälkimmäinen nyt kaikkiin vai pelkästään Spookiin mutta kovin mukavalta se ei tuntunut.

Lintuesityksiin Gary oli viikonloppuna päättänyt tehdä sellaisen muutoksen, että molemmat ovat nyt samat. Aiemminhan ensimmäinen oli papukaijaesitys ja toinen petolintuesitys. Mutta kun nyt on lähes kaikki petolinnut vedetty pois olisi se aika surkea esitys jos Ripley olisi siinä yksinään, eikä siinä olisi mitään logiikkaa esitellä useampi papukaija ja sitten huuhkaja. Helpompi näin.

Ke 8.6

Alex tuli täksi päiväksi tuuraamaan lintupuolelle Alyxin ja Garyn vapaapäiviä. Saapa nähdä sekoilevatko sitten huomenna Alyxin kanssa kuten aiemmin ovat aina tehneet Garyn kanssa. Kun linnut oli hoidettu, menin auttamaan Khaledia. Olenpahan ainakin näiden viikkojen aikana nopeutunut ikkunoiden pesussa lähes kolminkertaisesti, on sekin jo jotain. Ja koska Khaled oli aamusta virittänyt letkun täyttämään allasta, niin lisäsimme tietenkin myös suolaa. Suolapitoisuus ei kuitenkaan ollut parin tunnin vedenlisäyksen aikana tippunut kuin 0,4 prosenttia. Ennen suolan lisäystä suolapitoisuus oli 2,4 joten nousisi varmasti melko lähelle meriolosuhteita, mikä on noin 3,5 prosenttia. Vesiputouksen pumppukin oli tullut maanantaina huollosta.

Esitysten lisäksi vähän siivoilimme Alexin kanssa vajalla, no koska Gary on Gary :D Olin myös avustamassa kahdessa merileijonaesityksessä porteilla. Selkeästi rennompaa kuin viime viikolla. Lämpimien ilmojen vuoksi laitoimme pakastimeen useita astiallisia vettä jäätymään pingviinejä varten, raukkoilla kun on ollut niin kuumat oltavat. Päivän päätteeksi päästimme Ginan poikasensa kanssa ulos ja seurailimme niitä hetken ajan. Gina on yhä niin suojelevainen, ettei muilla ole mitään asiaa tämän pikkuisen söpöläisen lähelle. Gina ei kuulemma ollut edes antanut Rubyn, edellisen poikasensa, uida ensimmäiseen puoleentoista kuukauteen. Aina kun Ruby oli ollut menossa veteen, Gina kantoi sen kauemmas.

Allas näyttää niin paljon paremmalta vesiputouksen kera 


To 9.6

Perushommia. Alyxin kanssa linnut ja esitykset, ikkunoiden ja merileijonien sisätilojen pesua. Päivän lisähommana olikin sitten vajan suursiivousta. Varsinkin rottien häkin alle oli kertynyt paljon purua, turhaa tavaraa ja hiirien pesiä.

Pe 10.6

Sateinen aamu, hetken ajan satoi oikein kaatamalla vettä niskaan ja tietenkin sen hetken piti olla kun hoidimme Garyn kanssa petolintuja ulkona. Onneksi sade loppui niin pääsimme lennättämään linnut ja pitämään papukaijojen harjoitukset ulkona.

Ensimmäisen esityksen jälkeen menin auttamaan Alexia merileijonien ylätilojen siivouksessa. Tai oikeastaan sain tehdä sen itsenäisesti kun Alex lähti hakemaan puuta johonkin rakennelmaansa. Kuten aina, 10 minuuttia olikin oikeasti lähemmäs tunti, mutta siihen oli jo tottunut. Mutta tällä kertaa syyttäkäämme Garya joka oli väkisin halunnut rakentaa tämän jonkin telineen Alexin puolesta. Alex oli kovin pahoillaan, että jouduin siivoamaan ylätilat kokonaan yksin, varsinkin kun se nyt ei ole kaikkein siisteintä ja miellyttävimpää hommaa. Kiitokseksi tästä sainkin Anyalta isoja, märkiä haleja ja varsin ihanan kalantuoksuisen pusun.

La 11.6

Ensimmäisenä aamusta Alyxin kanssa merileijona-altaalle, sillä tiedossa oli taas suolan lisäystä. Jee, märät säkit onkin niitä kaikkein ärsyttävimpiä kantaa. Lisäksi pikainen ikkunoiden pesu ja kalojen valmistelua. Garya sitten kerkesin auttamaan vain petolintujen häkkien siivoukseen. Petolintujen lennätyksen lomassa jouduimme vaihtamaan Ripleylle uudet nahkahihnat edellisten katkettua. Enemmän aikaa meni hihnojen leikkaamisessa kuin varsinaisesti laittamisessa.

Papukaijojen esitysten jälkeen toistamiseen petolintujen lennätys. Alyx oli mukana lennättämässä Dawnia ulkona jotta se saataisiin mahdollisimman pian taas yhtä hyväksi kuin se oli viikkoja sitten. Dawnin lennättäminen ulkona kun ei ole todellakaan helppoa, sillä tarkoituksena on tehdä muutama kierros, napata saalis ilmasta, siirtää se kynsistä nokkaan ja nielaista se lennossa. Vaihtoehtoja sen pieleen menemiseen on kuitenkin niin paljon, ettei mitään voi oikein ennakoida. Pitää myös osata lukea Dawnin ajatuksia ja pystyä kutsumaan se takaisin luokse ennen kuin se yrittää laskeutua jonnekin muualle.

Haarahaukka Dawn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti