torstai 19. toukokuuta 2016

Iloinen yllätys sadepäivänä

Pe 13.5

Aamuhommissa eipä mitään sen erikoisempia, Garyn kanssa linnut ja ikkunoiden pesu. Lintupuolella tänään vielä Spookin, Breezen ja Brucen lennätys sekä esitykset.

Muuten päivä kuluikin sitten merileijonapuolella. Kalojen valmistelua ja keittiön siivous melkeinpä lattiasta kattoon. Sen lisäksi lisäsimme altaaseen suolaa reilut 2 000 kiloa, ja varastolla on vielä lisää odottamassa. Suola tulee 25 kilon säkeissä joten kaksin kantamista riitti, koska samaan aikaan oli myös mangusti onnistunut karkaamaan ja kaikki muut olivat sitä etsimässä.

La 14.5

Ensimmäinen aamu Alyxin kanssa lintujen parissa. Alyxin tapa tehdä aamuhommat on oikeastaan aikalailla välimuoto Garyn ja Alexin tavoista. Mutta jotenkin olimme melkein puolituntia aikaisemmin valmiita. Siis hieman aikaisempi tauko ikkunoiden pesun jälkeen. Muuten ei kovin ihmeellinen päivä ollut.

Altaalla pesin merileijonien sisätilat sekä avustin klo 14 esityksessä porteilla. Tähän esitykseen tulee viikonloppuisin ylivoimaisesti eniten yleisöä, joten apu on aina tarpeen. Päivän lintuesitysten jälkeen lakaisin areenan sekä pesin petolintujen laatikot, joissa ne odottavat vuoroaan esityksen aikana.

Ti 17.5

Maanantaina oli taas aloittanut kolme uutta harjoittelijaa, pakko myöntää, että olen jo seonnut laskuista kuinka monta meitä onkaan tällä hetkellä :D Suurin osa kuitenkin taitaa olla nisäkäspuolella, jopa niin monta että kun hoitajia on paikalla vähemmän osa auttaa muillakin osastoilla. Esim. itse "säästyin" altaan ikkunoiden pesusta tästä syystä tänään.

Olimme tänäänkin Alyxin kanssa nopeita aamuhommissa, joten siistin vajan ympäristön ennen taukoa. Tauon jälkeen siivoilinkin sitten taas altaalla. Jääkaapin ja sisätilojen pesu sekä keittiön edustan lakaisu. Etenkin Khaledin nämä pienet asiat tekevät iloiseksi, koska hän vihaa sitä jos paikat näyttävät epäsiistiltä.

Ke 18.5

Garyn kanssa taasen linnut, mutta sateen takia ei tarvinnut ikkunoita mennä pesemään. Sen sijaan pesimme Alyxin kanssa merileijonien toiset tilat. Ne ovat huomattavasti helpommat pestä, eivätkä tarvitsekaan pesua niin usein kuin ne mitä olen aiemmin pessyt. Pesin kyllä myöskin puolet toisistakin sisätiloista myöhemmin yksin. Lisäsimme myös taas lisää suolaa altaaseen.

Kun Garylla oli suunnitelmana lennättää petolinnut, Dawn oli eri mieltä asiasta ja päätti lähteä retkelle. Tuntiin siitä ei näkynyt vilahdustakaan, mutta palasi sitten itse takaisin. Vaikka täysin vihreänä olevat puut eivätkään auta kadonneiden lintujen etsinnässä, lokit ja harakat auttavat senkin edestä. Pelkästään niiden liikkeiden ja äänten perusteella pystyy karkeasti päättelemään karkulaisen sijainnin.

Ennen päivän esityksiä ehdimme sitten vain tekemään Brucen kanssa muutaman tempun. Jälkimmäiseen esitykseen ei ilmestynyt yhtään yleisöä, joten Gary vain lennätti porukan kuten ne esityksessä kaiken tekisivät, joten lintujen kannalta ei sen ihmeempi muutos.

To 19.5

Sateen vuoksi varsin hiljainen päivä. Lintujen aamuhommat kuten joka aamu, mutta tänäänkään ei tarvinnut ikkunoita mennä pesemään. Olin itseasiassa koko päivän lintuvajalla. Aamupäivällä Gary lennätti Ripleyn, Brucen ja Ablen. Itse siistin taas paikkoja, lakaisin areenan ja pesin penkit. Viime viikolla karannut mangusti onnistui toistamaan temppunsa, mutta tällä kertaa se saatiin onneksi nopeammin kiinni. Mangustit ovat kuulemma todella nopeita oppijoita, joten ne kyllä keksivät keinon, vaikka edellisen tavan karata estäisikin.

Tänäänkään toiseen lintuesitykseen ei saapunut yleisöä, joten pääsin lennättää lintuja sisällä. Ensimmäisenä tietenkin tutut Spook ja Breeze. Sitten Able, tornipöllö myöskin, mutta Able onkin kunnon showlintu. Aivan eri maata Spookin ja Breezen kanssa. Ei tarvitse kuin vähänkin liikahtaa kun se tulee jo takaisin luokse ja koska sisällä lentomatka on lyhyempi kuin ulkona niin hyvä kun siinä ehtii itse edes kääntyä. Seuraavana vuorossa oli Ripley, huuhkaja, jolla on ikää jo noin 25-vuotta. Tarvii siis enemmän tilaa lentää ja luonnollisesti omaa enemmän voimaa laskeutuessaan kokonsa puolesta.

Viimeisenä vuorossa oli Dawn ja myönnettäköön, että yllätyin aikalailla kun Gary antoi minulle hanskan käteen ja sanoi, että kokeillaan suostuuko Dawn lentämään minulle. Ensimmäinen kerta minulle päästä lennättämään haukkaa, todella iloinen yllätys sadepäivän piristykseksi! Dawn on siis haarahaukka, joka onkin ainoita lintuja, jotka voivat napata saaliinsa ilmasta, siirtää sen kynsistään nokkaansa ja nielaista sen lennossa, kun taas muut lajit joutuvat laskeutumaan syömään. Onnistuimme kyllä molemmat ensikerrastamme hienosti, ei mitään ongelmia.

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa siltä että olet oppinut ja opit paljon linnuista ja niiden lennättämisestä. Sinusta taitaa tulla alan spesialisti!

    VastaaPoista