lauantai 28. toukokuuta 2016

Yhä vain lähemmäs kesää

To 26.5

Bird trainer for a day -päivä, minun osalta tarkoitti vain, että olin puoli kymmenestä yhteen asti auttamassa Alyxia merileijona-altaalla, tai no, puolethan tästä ajastakin menee jo ihan taukoihin. Koska hoitajilla on työaika joka päivä kahdeksasta kuuteen, on taukojakin enemmän. Ensimmäinen puolen tunnin tauko alkaa yleensä puoli yhdentoista ja yhdentoista välillä. Kahdentoista ja yhden välillä alkaa sitten tunnin ruokatauko ja iltapäivästä on vielä neljän aikoihin toinen puolen tunnin tauko. Meidän osastollamme pidämme usein aikasempia taukoja kuin muut, esitysten aikataulun vuoksi, mutta joskus jos on vain kaksi töissä voi olla etteivät hoitajat edes kerkeä pitämään taukojaan. Mutta, takaisin töihin :D

Tein siis Garyn kanssa aamuhommat ja palailin sitten yhdeltä auttamaan molemmissa lintuesityksissä ja muissa hommissa. Altaalla ruokin aamusta merileijonat, siivoilin keittiötä ja pyyhin vedensuodatusputkiston. Monimutkaisen näköinen ja todella kovaääninen järjestelmä. En tarkalleen muista kuinka monta tuhatta litraa allas vetää, mutta kuulemma kaikki se vesi on kiertänyt suodatuksen läpi kuudessa tunnissa. Varsin tehokas systeemi siis kyseessä.

Pe 27.5

Lintujen aamuhommien jälkeen taas Alyxin kanssa altaalla. Kiitos öisen sateen, ikkunat olivat sen verran puhtaat ettei niitä tarvinnut pestä, joten siivoilin sitten vähän rantaa kunnes Alyx oli omissa hommissaan valmis. Oli aika taas lisätä vähän suolaa. Ja se vähän on sen sellaisen 500 kiloa :D Nyt kun säkit olivat märkiä, ei niiden kantaminen ollut kyllä todellakaan hauskaa kun tuntui ettei niistä saanut pidettyä minkäänlaista otetta. Mutta käypähän sekin treenistä.

Palatessani vajalle Gary oli jo ehtinyt lennättää muut linnut, mutta kerkesin juuri sopivasti leikkimään Brucen kanssa. Pääsin harjoittelemaan lemppari kookaburani kanssa saaliin nappaamista ilmasta, käsien välistä lentämistä sekä käärmeen tappamista. Jostain syystä Brucella on aina enemmän mielenkiintoa käärmeen tappamiseen aamusta kuin iltapäivästä.

Sitten normaalisti lintuesitykset, mutta sitten poikkeuksellisesti Gary kävi tekemässä päivän viimeisen merileijonaesityksen, koska Alyx lähti aiemmin kotiin, hänellä kun on nyt kolme vapaapäivää edessä.

Kaikkea jännää sitä löytyykin pingviineille tarkoitetuista kalapusseista


La 28.5

Tämä aamu meni Khaledin ja merileijonien parissa. Ikkunoiden pesu molemmin puolin, vitamiinit ja suolat merileijonille sekä aamuruoka. Rannan siivousta ja taas lisää suolaa. Muutama merileijonista kieltäytyi menemästä aamulla sisään, sillä ovat joutuneet olemaan pari päivää ylimääräisiä tunteja sisällä. Altaassa oli yksi kivi lohjennut tehden niin ison kolon, että merileijonat olisivat saattaneet saada päänsä sinne jumiin tai pikku Xanna itsensä. Onneksi se saatiin nopeasti korjattua. No, eipä se onneksi ongelma ole, jos vain ei huomioi ulkona olevia merileijonia puuhaillessa eivät nekään huomioi sinua. Siis tietenkin heti kun ovat ensin tarkistaneet ettei ämpärissä vain satu olemaan kalaa.

Teimme Garyn kanssa taas samat harjoitukset Brucen kanssa, tällä kertaa tosin kuvasin sen. Täytyy kyllä sanoa, että Bruce on aina lähes poikkeuksetta hyvä siinä mitä tekee. Lisäsimme myös Riolle ulos uudet orret ennen esityksiä. Paddy sen sijaan päätti olla taas riesana tänään. Ensin se vähän sekoili vuorosanoissaan, Paddyn rooli esityksessä on esitellä kuinka hyviä amatsonit ovat kopioimaan ääniä. Onnistuttuaan roolissaan Paddy kuitenkin lensi ohi köydestä ja eiköhän suoraan lempipuuhunsa. Huoh. Tällä kertaa onneksi kesti vain puolitoista tuntia saada se alas.

Todella lämmin päivä ja vieläpä bank holiday weekend näkyi kyllä taas kävijämäärässä. Menin ensimmäisen lintuesityksen jälkeen auttamaan merileijonaesityksen portilla ja jo 15 minuuttia ennen alkua, katsomo oli aivan täynnä. Sellaista se tulee sitten joka päivä olemaan kun kesä oikeasti pääsee alkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti