torstai 26. toukokuuta 2016

Visiitti Liverpoolissa

Sunnuntaina päätin vähän niinkuin hetken mielijohteesta hypätä junaan ja matkata puolitoista tuntia Liverpooliin. Pelkästään jo maisemien vuoksi olisi voinut matkata vielä pidemmällekin. Vihreää laidunmaata lampaille, lehmille ja hevosille niin paljon kuin vain silmä kantaa. Blackpoolista lähtiessäni sää oli mitä mainioin, joten ajattelin, että voisin käydä kiertelemässä nähtävyyksiä. Mutta eiköhän Liverpoolissa sitten satanut kun pääsin sinne asti. No, onneksi suuren kauppakeskuksen lisäksi joka kulman takaa paljastui aina vain lisää kauppoja ja näin turistireissu vaihtui helposti shoppailureissuun.

Matkalla

Enemmänkin kuvia olisi ollut Liverpoolista tarjolla, mutta teknologia päätti olla niiden julkaisemista vastaan...

Ti 24.5

Vähän sekavanoloinen aamu. Ensin menin pesemään ikkunoita altaalle, koska kymmeneltä piti alkaa "sea lion trainer for a day -experience" (joskus on vaikea keksiä järkevää suomenkielistä vastinetta sanoille :D) asiakas on maksanut kokemuksesta päästä tutustumaan merileijojien koulutukseen ja avustamaan yhdessä päivän esityksessä. Menin sitten vasta auttamaan Garya lintujen kanssa, mutten kylläkään kovin kauaa. Koska asiakas ei tullutkaan ja koska Garylla oli jokin tapaaminen, palasin Alyxin kanssa altaalle siivoamaan rantaa.

Olikin merileijona-altaalla ensimmäiseen lintuesitykseen asti, pesin sisätilat ja valmistelin kaloja. Suihkuttelin myös merileijonia vedellä, koska joutuivat olemaan aamusta sisällä ja oli varsin kuuma päivä. Kaikki (paitsi Xanna) kyllä nauttivat viilentävästä suihkusta.

Lintuesitysten jälkeen oli Georgen vuoro lisäharjoituksille, sillä se on jostain syystä alkanut unohtaa niinkin perusjutun kuin kädelle astumisen. Sitä jos lintu ei osaa, ei sen kanssa voi oikein mitään muutakaan tehdä.

Ke 25.5

Gary ja linnut tänä aamuna taas ihan normaalisti. Ikkunoiden pesun lisäksi kitkin yhden epämääräisen rikkaruohokasan altaan kivimuurin päältä.

Tauon jälkeen oli vuorossa, kuten Gary sanoo, minun tärkein tehtäväni hänen kanssaan (ja tietenkin myös mieleisin kaikista) eli toimia niin sanotusti meet&greet -henkilönä. Tehtäväni on siis tehdä kaikki samat asiat lintujen kanssa kuin mitä asiakkaat tekisivät "meet&greet" tai "bird trainer for a day" (vastaavat jutut kuin mitä on merileijonilla) tapauksissa. Näin ne tottuvat vieraisiin ihmisiin ja toimimaan heidän kanssaan, vaikken minä nyt niille enää mitenkään vieras ole. Teimme siis tänään tällaisen "bird trainer for a day" harjoituksen Ablen, Ripleyn ja Brucen kanssa. Käytännössä se on lähes sama kuin iltapäivän esitys, mutta minä vain tein sen Garyn ohjeistaessa. Able lennätetään katsomon takana oleville puomeille, Ripley lennätetään edessä oleville. Bruce taas nappaa saaliinsa ilmasta, kädestä tai lentää käsien tai jalkojen välistä.

Ennen päivän lintuesityksiä kävin täyttämässä meille useamman säkin sahanpurua, jota käytetään papukaijojen tilojen lattioilla. Tänään oli myöskin Brucen uuden "tempun" ensiesitys. Koska esitysten on oltava opettavaisia, näyttää Bruce miten kookaburrat tappavat nappaavansa käärmeen. Ne pitävät sitä tiukasti nokassaan ja pieksevät sitä oksaan kunnes se kuolee. Joskus kookaburrat saattavat napata itselleen liian suuren saaliin, jota ne eivät voi nielaista kokonaisena. Silloin ne nielevät käärmeestä niin paljon kuin mahaan mahtuu ja loput jää roikkumaan nokasta ulos. Positiivista tässä on kuitenkin se etteipähän tarvitse heti olla metsästämässä lisää.

Rick, Paddy, Rio ja Ronaldo paikoillaan odottamassa esityksen alkua

Ronaldo pystyy nostamaan oman painonsa verran vain nokkansa ja niskalihastensa avulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti