lauantai 21. toukokuuta 2016

Neljäs viikko jo takana

Pe 20.5

Garyn kanssa oltiin tänä aamuna jotenkin normaalia nopeampia, ja koska nisäkäspuolelta oli harjoittelija pesemässä puolestani ikkunoita, niin pesimme sitten myös lintujen ulkotilat. Tämän jälkeen petolintujen normaalit lentorutiinit. Gary pyysi minua kuvaamaan Dawnin lennon, koska Alyx halusi nähdä kuinka Gary sen lennättää. Eipä ollut kovin helppoa yrittää seurata Dawnia kun lokit jahtasivat sitä ja aurinko paistoi suoraan silmiin.

Päivän ensimmäisen esityksen jälkeen Gary piti Ronaldon (vihersiipiara), Mangon (kauluskaija) ja Rickin (keltapääamatsoni) kanssa harjoitustuokion. Osa linnuista on nyt vedetty pois esityksistä koska ne eivät tee osuuksiaan oikein. Nyt ne sitten harjoitellaan uusiksi, eivätkä pääse uudestaan mukaan ennen kuin tekevät kaiken viikon putkeen oikein. Mango oli melko hyvä tänään. Rick vain lensi pois oksaltaan, joten turha oli edes yrittää mitään. Ronaldo on kyllä mukana esityksissä, mutta harjoittelee tässä samalla olemaan räpyttelemättä siipiään niin paljoa oksallaan. Toisen esityksen jälkeen sain lennättää taas Spookin.

Vaihdoin merileijona-altaalle juuri sopivasti päivän viimeiseen esitykseen, joka oli vähäisen yleisön vuoksi lähinnä Elmon koulutustuokio. Elmo on pian 7 vuotta täyttävä, paikan ainoa uros. Elmo on jo selkeästi naaraita isompi, mutta voi kasvaa vielä kaksi tai kolmekin kertaa isommaksi. Esityksen jälkeen valmistelin kaloja huomiseksi ja sain myös ruokkia kaikki merileijonat itsenäisesti, Alex vain kertoi kuka saa kuinka montakin kalaa. Kun merileijonat ovat sisällä, ne on helppo tunnistaa, mutta kun kaikki ovat ulkona tunnistan vain Elmon, Rubyn ja Xannan koon perusteella. Ja hyvällä tuurilla ehkä Isabellan ja Lottien :D

Oli myös hauska jutella hetki Andyn kanssa, hoitaja lintuosastolta ja jonka kanssa oikeastaan ensimmäisenä puhuin täällä silloin ensimmäisenä päivänäni. Andy oli yllättynyt, että minulla on vielä kuusi viikkoa jäljellä, kuulemma tuntui että olisin ollut täällä jo paljonkauemmin kuin neljä viikkoa. Itsestäni tämä on tuntunut vain kahdelta viikolta, aika menee aivan liian nopeasti!

La 21.5

Alex oli poikkeuksellisesti tänään linnuissa, mutta silti olin suurimman osan päivästä Khaledin ja merileijonien kanssa. Tein tietty lintujen aamuhommat Alexin kanssa ja autoin papukaijojen esityksen kanssa.

Aloitin altaalla pesemällä ikkunat sisäpuolelta, mutta totesimme sitten Khaledin kanssa ettei ne oikeastaan ole edes likaiset, sillä yöllä satoi ja hetkeä myöhemminkin. Autoin siis altaan rannan siivouksessa, jonka jälkeen Khaled näytti miten merileijonille annetaan päivittäiset vitamiinit ja suolat. Yksinkertaisesti pienet pillerit vain työnnetään kalan sisään ja syötetään. Helppoa mutta sotkuista touhua.

Olin taas apuna klo 14 ja 16 esityksissä, joiden kävijämäärien ero on kyllä yhtä selkeä kuin lintuesityksissäkin. Sitten kalojen valmistelua ja merileijonien ruokintaa. Yritimme myös saada Xannan ensimmäistä kertaa sisälle. Koska pikkuinen ei syö kalaa, ei sitä voida mitenkään kouluttaa, mutta vaikutti uteliaalta tulemaan sisälle. Minun homma oli pitää Anya sisätilojen käytävällä kiireisenä kalan avulla, jottei se häädä Xannaa pois. Lopulta Xanna uskalsikin tulla sisälle tutkiskelemaan.

Ja mikäs olisikaan parempi palkka itselle työviikon päätteeksi kuin kunnon brittiläinen fish&chips

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti